Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхния»Манджа със свинска карантия

Манджа със свинска карантия

ЗориЗори
Новак
15515k
Манджа със свинска карантия
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Мъжете ви, скъпи дами, ще се влюбят в тази манджа"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г (сърце, бъбреци, дроб)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • праз - 3 стръка (бялата част)
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 5 с.л.
  • бахар - 3 зрънца
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сминдух
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от ципите, измийте и нарежете на дребно свинската карантия.

Свинските бъбреци и сърцето сварете в солена вода и оставете настрани.

Почистете праза и чесъна и нарежете на ситно. Запържете в олио праза, после добавете свинския дроб, сърце и бъбреци, бялото вино, чесъна, доматеното пюре и овкусете с подправките.

Оставете вкусната манджа да се готви на умерена температура до сгъстяване. Сериврайте я топла.

Манджата със свинска карантия се сервира с люти чушлета и малко пресен магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: