Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Луканка»Люта свинска луканка

Люта свинска луканка

Люта свинска луканка
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
25
"Люта свинска луканка - идеалното мезе за ракия и вино."

Необходими продукти

  • сланина - 2 кг
  • свинско месо - 8 кг
  • червен пипер - 10 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • люти чушки - 3 бр. стрити (червени)
  • чубрица - 10 с.л.
  • черва - за пълнене
  • захар - 1 к.ч.
  • сол - 220 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало трябва да смелим с машинка сланината и свинското месо.

Слагаме смляната кайма в дълбока тава и омесваме с подправките. След като омесим каймата, я завиваме с фолио за свежо съхранение, да не влиза въздух.

В продължение на 5 дни премесваме каймата и я държим в студено помещение.

С нея напълваме приготвените черва и ги окачваме на хладно място.

След 3 притискаме нашата луканка, за да е плоска.

Люта свинска луканка за любителите на сушени колбаси.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: