Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Патладжанени лодки с гъби и моцарела

Патладжанени лодки с гъби и моцарела

НикиНики
Новак
13363k
Патладжанени лодки с гъби и моцарела
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Патладжанени лодки с моцарела и гъби - поднесете като предястие или основно"

Необходими продукти

  • домати - 1 брой
  • патладжани - 4 броя
  • гъби - 300 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • моцарела
  • зехтин
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете по дължина две части. Във всяка част направете по няколко разреза и полейте с малко зехтин.

Печете патладжаните в умерено загрята фурна за 20-тина минути.

Издълбайте поомекналите патладжани с лъжица.

Наситнете лука и чесъна и ги задушете в тиган със загрята мазнина. Добавете нарязаните гъби и домат, както и издълбаната вътрешност от патладжаните.

Овкусете сместа със сол и пипер, гответе още 3-4 минути. Свалете от огъня и поръсете с пресен копър.

Напълнете патладжаните, отгоре наредете моцарелка и запечете във фурната.

Патладжанените лодки с гъби и моцарела са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: