Начин на приготвяне
Замесете си тесто и го разделете на две топки, като едната трябва да бъде малко по-голяма.
Щом тестото се отпусне, голямата топка се разточва на тънко.
Разстелете го внимателно в голяма тавичка - оставете краищата му да висят отвън.
За приготвянето на плънката сварете ориза. Когато изври водата, сложете маслото и го оставете да изстине.
Към вече охладения ориз добавете предварително разбитите яйца и сиренето, разбъркайте и изсипете плънката върху разпънатото тесто.
Разстелете и втората топка тесто на тънко и покрийте клина с нея. Хубаво прегънете краищата на долната кора, така че да застъпи горната.
Полейте родопския клин с 50 г разтопено масло и го изпечете във фурната до златисто.
Автентичният родопски клин с ориз и точени кори е готов.