Начин на приготвяне
Първо пригответе крема за тортата.
В тенджерка сипете 400 мл от млякото заедно със захарта, след което загрейте на умерен огън. В останалите 100 мл мляко разтворете пудинга, като бъркате непрекъснато. Добавете бавно към горещото мляко и продължете да бъркате до сгъстяване на крема.
Махнете от огъня и покрийте тенджерата с прозрачно фолио - така няма да се получава коричка отгоре.
Обелете крушите и ги настържете на едро ренде.
Пригответе си правоъгълна форма и сипете на дъното 3-4 лъжици от крема. Отгоре сложете ред бели бисквити, отгоре наредете равен слой от настърганите круши.
Поръсете с лъжица нескуик и покрийте с част от крем. Следва ред кафяви бисквити, които сте топнали набързо в прясното мляко, а върху тях сложете слой круши и нескуик. Залейте с крем и отново сложете ред от белите бисквити.
Завършете тортата с крема. Поръсете с натрошена какаова бисквита. Може да поръсите и с ядки.
Приберете бисквитената торта в хладилник за няколко часа, за да стегне добре.
Чудната бисквитена тортичка с круша е готова.