Лапад с ориз и лук в тенджера

07/04/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • ориз - 2 шепи
  • лапад - 1 връзка замразен
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • джоджен - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в малка тенджерка. Наситнете главата лук и я запържете до омекване.

Прибавете ориза и пържете докато стане стъклен. Поръсете с червения пипер, разбъркайте за кратко и налейте вода - 3 чаши.

Щом водата заври, добавете лапада. Не се притеснявайте, ако използвате замразен лапад - ще се отпусне от топлината.

Овкусете яхнията със сол и поръсете с листа пресен джоджен. Варете до готовност на ориза.

Лападът с ориз и лук в тенджера е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар