Начин на приготвяне
Измийте цялото пиле, подсушете и го разрежете през средата на гръдната кост. Сложете го в обикновена или керамична тава с хартия за печене.
Леко отлепете с пръсти кожата откъм гърба. В получения джоб натрийте месото с чубрица, чесън на прах, сол, кимион и черен пипер. Сложете вътре няколк парчета масло.
Натрийте цялото пиле с подправките и го обърнете нагоре с кожата. Върху пилето наредете масло, нарязано на дълги резенчета.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете пилето до готовност, като от време на време го поливате със соса, който се отделя на дъното на тавата.
Готовото пиле обърнете да се запече за 5-10 минути и от долната страна.
Цялото печено пиле с масълце на фурна е уникално вкусно.