edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманици»Мързелив овчарски тутманик

Мързелив овчарски тутманик

Мързелив овчарски тутманик
Снимка: Стефани Николова
29/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
"Обещаваме да бъде много вкусен този бърз овчарски тутманик"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете 3 яйца в купа и ги разбийте. Угасете содата в киселото мляко, добавете към яйцата.

В друга купа пресейте брашното и направете кладенче в средата. Вътре сипете яйчената смес, а след това натрошете сиренето.

Намазнете си подходяща тава и сипете в нея тестото, премесете и го намажете с олио.

Намажете отгоре с разбития жълтък от четвъртото яйце.

Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна. След около 20-тина минути е готов.

Мързеливият овчарски тутманик е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: