Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лесна торта с крем пудинг

Лесна торта с крем пудинг

Лесна торта с крем пудинг
Снимка: Росица Петрова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Сладкарството е изкуство, което нашите потребители владеят повече от добре - вижте само тази торта с крем пудинг"

Необходими продукти

  • за блатовете
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • есенция ванилия - 1 ч.л.
  • яйца - 2
  • захар - 1 ч..ч.
  • олио - 5 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1
  • крем
  • масло - 40 грама
  • пудинг - 1 бр. за бисквитена торта (готов)
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 10 с.л.
  • за декорация
  • орехов крокан
  • шоколадови капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа заедно със захарта и ванилията до получаването на пухкав крем. Сипете течната сметана и олиото, разбийте дборе.

Пресейте брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавете на няколко пъти сухите съставки към течните, като внимателно разбърквате с шпатула.

Разделете готовата част на две равни части. Всяка една сипете в тава с диаметър 24 см, застлана с хартия за печене и леко намазнена.

Печете блатовете в загрята на 170 градуса фурна за 12-14 минути или докато забита клечка излезе суха. Охладете блатовете върху решетка.

Междувременно пригответе крема за тортата, като спазвате указанията на опаковката. Свалете от котлона готовия крем и добавете маслото към него, бъркайте до разтопяването му.

Пригответе си форма за торта със свалящ се борд. Сложете вътре единия блат и залейте с половината от крем. Сложете втория блат и залейте с останалата половина от крема.

Сложете тортата да стегне в хладилника за няколко часа, а най-добре за цяла нощ.

Декорирайте по желание.

Лесната торта с крем пудинг е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: