Шоколадова торта с ягоди

Шоколадова торта с ягоди
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
13/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Благодарим на Христинка Колева за това шоколадово изкушение - с голямо удоволствие ще си я направим и ние"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадова торта с ягоди е ефектна и много вкусна. Това е десерт за гости, който ще ви представи в страхотна светлина.

Всеки би се радвал да опита от тази разкошна торта с ягоди.

Приготвяне на блата :

В купа се смесват брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата бикарбонат.

В друга купа се разбъркват яйцата с телена бъркалка. Към тях се добавят олиото и киселото мляко. Сместа се прибавя към сухите съставки. Разбърква се и се изсипва във форма с размер 22 сантиметра. Блатът за торта се пече на 170 градуса 40 минути или до суха клечка. След пълното изстиване, блатът се разрязва на три.

Приготвяне на крема:

Белият шоколад се разтопява на водна баня. Оставя се настрани да изстине.

Течната сметана се разбива до меки връхчета.

Крема сиренето се смесва с маскарпонето. Разбърква се за кратко. (продуктите трябва да са със стайна температура). Прибавят се бейлис и охладеният шоколад. Кремът за тортата се разбива с миксер. Накрая се добавя и сметаната. Кремът се поставя в пош с кръгъл накрайник.

Върху поднос се поставя единият блат. Върху него се шприцова 1/3 от крема. Нареждат се нарязани ягоди. Следва вторият блат, крем, ягоди и се завършва с третият блат. Останалият крем се шприцова и готовата торта се украсява с ягоди.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: