Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бирено мезе»Панирани пилешки крилца с кисело мляко

Панирани пилешки крилца с кисело мляко

Панирани пилешки крилца с кисело мляко
Снимка: Христинка Колева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Знаем колко са ви любими панираните пилешки крилца"

Необходими продукти

  • пилешки крилца - 6 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • брашно - 4 с.л.
  • царевичен грис - 4 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се счупва яйцето. Разбива се леко с телена бъркалка. Добавят се киселото мляко, солта, чесънът на прах и черният пипер. Сместа се разбърква.

В нея се поставят пилешките крилца. Покриват се със стреч фолио и се оставят на студено за 1-2 часа.

Брашното се смесва с царевичния грис.

Всяко пилешко крило леко се изтръсква от маринатата и се панира в сухата смес.

Така панираните пилешки крила се нареждат в тава, постелена с хартия за печене. Отгоре се налива струйка олио.

Панираните пилешки крилца с кисело мляко се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.

Приятен апетит! Биреното мезе е много вкусно, опитайте!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: