Начин на приготвяне
Скилидките чесън се режат на филийки и се запържват в сгорещеното олио.
Ако спанакът ви е пресен, го изчистите и измийте и добавете към чесъна да се сотира, докато не изчезне течността, която пуска.
Ако все още има течност го прецедете. Ако пък е замразен като в моя случай, оставете да се размрази, премахнете излишната вода и добавете в тигана и запържете, след което оставете хубаво да се отцеди от водата.
Прехвърлете в купа, добавете яйцата, подправките, протеина, кашкавала, настърган на ситно ренде, сиренето и галетата.
Разбъркайте добре и оформете спаначени кюфтенца, като може и да ги изпържите, оваляни в брашно или да ги подредите в тава с хартия за печене като мен и да ги изпечете в загрята на 180°C фурна за около 45 минути.
За соса скилидките чесън се стриват на паста с малко сол и се добавят към млякото заедно с копъра, нарязан на ситно. Тук може да добавите и майонеза по желание. Ако е необходимо, се добавя още сол. В чиния сложете малко от соса, подредете зеленчукови кюфтенца и залейте с още сос.
Да ви е сладко!
Забележка: Ако ползвате пресен спанак за рецептата за любимите спаначени кюфтенца, трябва да го пасирате