Любимите спаначени кюфтенца

Любимите спаначени кюфтенца
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"На нас вече са любими тези спаначени кюфтенца, а на вас ще станат в мига, в който ги опитате"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 70 г
  • протеин на прах - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • спанак - 1 кг пресен или замразен
  • За соса
  • кисело мляко - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скилидките чесън се режат на филийки и се запържват в сгорещеното олио.

Ако спанакът ви е пресен, го изчистите и измийте и добавете към чесъна да се сотира, докато не изчезне течността, която пуска.

Ако все още има течност го прецедете. Ако пък е замразен като в моя случай, оставете да се размрази, премахнете излишната вода и добавете в тигана и запържете, след което оставете хубаво да се отцеди от водата.

Прехвърлете в купа, добавете яйцата, подправките, протеина, кашкавала, настърган на ситно ренде, сиренето и галетата.

Разбъркайте добре и оформете спаначени кюфтенца, като може и да ги изпържите, оваляни в брашно или да ги подредите в тава с хартия за печене като мен и да ги изпечете в загрята на 180°C фурна за около 45 минути.

За соса скилидките чесън се стриват на паста с малко сол и се добавят към млякото заедно с копъра, нарязан на ситно. Тук може да добавите и майонеза по желание. Ако е необходимо, се добавя още сол. В чиния сложете малко от соса, подредете зеленчукови кюфтенца и залейте с още сос.

Да ви е сладко!

Забележка: Ако ползвате пресен спанак за рецептата за любимите спаначени кюфтенца, трябва да го пасирате

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: