edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Печена кокошка със зеленчуци с глинен съд

Печена кокошка със зеленчуци с глинен съд

ЗорицаЗорица
Новак
60
4k
6
Печена кокошка със зеленчуци с глинен съд
Снимка: Зорица
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я измийте старателно. Овкусете я със сол и черен пипер, след което я намажете добре от всички страни със смес от олиото и счукания чесън.

Почистете лука и зеления лук, наситнете ги. Обелете чесъна и го нарежете на шайби, морковите - на кубчета.

Прехвърлете зеленчуците в предварително намаслен гювеч и ги поръсете с кимион, сол и черен пипер. Прибавете замразения грах и около 500 мл домашен пилешки бульон или топла вода.

Разбъркайте и добавете кокошката. Сложете капака на гювеча и го сложете в студена фурна. Включете на 250 градуса и след 30-тина минути намалете на 200 градуса.

Печете кокошката около 2 часа или до готовност на месото.

Печената кокошка със зеленчуци с глинен съд е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest