Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Постни кюфтенца с нахут и магданоз

Постни кюфтенца с нахут и магданоз

Постни кюфтенца с нахут и магданоз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Сезонна салатка и постни нахутени кюфтенца - страхотна комбинация"

Необходими продукти

  • нахут - 250 грама консерва
  • картофи - 1 сварен (малък)
  • магданоз
  • кимион - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
  • пълнозърнесто брашно - 1 с.л.
  • олио - за тигана
  • галета - 1 к.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете от течността на нахута от консервата. В чопър или каната на блендера сложете сварения и нарязан картоф и нахута. Прибавете кимион, магданоз и сол на вкус.

Блендирайте за 1-2 минути или докато сместа стане хомогенна.

Добавете пълнозърнестото брашно, разбъркайте. Ако е необходимо, добавете още малко брашно, за да се постигне желаната консистенция.

Оформете малки зеленчукови кюфтенца и ги оваляйте в галета.

Изпържете постните кюфтенца в загрята мазнина и след това отцеждайте върху кухненска хартия.

Постните кюфтенца с нахут и магданоз са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: