Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каша»Пилешка каша от бутчета

Пилешка каша от бутчета

Пилешка каша от бутчета
Снимка: Сия Рибагина
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"През хладните дни много добре ще ни дойде една пилешка кашичка, не мислите ли"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче, пилешки
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • мащерка - 1 щипка
  • куркума - 1 к.л
  • магданоз - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето във вода със сол и кубчето бульон. Щом месото е напълно готово, извадете от бульона и охладете, след което го обезкостете и накъсайте на ситно.

Оставете настрана бульона от варенето. Смесете брашното с червения пипер и подправките.

В подходящ дълбок тиган загрейте маслото и зехтина. Запържете наситнения чесън, а след това добавете брашното с подправките.

Постепенно към тях добавяйте по малко от бульона, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки.

Накрая добавете и месото, а щом кашата заври, свалете от котлона. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Пилешката каша от бутчета е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: