Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички с булгур

Мусака от тиквички с булгур

Мусака от тиквички с булгур
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Вкусна мусака от тиквички и булгур"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • булгур - 1 каф. чашка
  • кайма - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • олио
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 суп.лъж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушката и чесънът се запържват в олиото. Добавя се каймата и се запържва докато побелее. Прибавя се булгурът и подправките.

Тиквичките се нарязват на кубчета. Картофите също. Сипват се в тавата за печене. Отгоре се изсипват запържените продукти.

Разбърква се да се смесят добре. Налива се вода да се покрие сместа и се пече докъто се изпари водата.

Когато вече е готова, мусаката се залива с разбитите яйца млякото и брашното. Допича се до зачервяване на заливката.

Мусаката от тиквички с булгур е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: