Карфиол пане с яйца и галета

13/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 500 грама
  • яйца - 2
  • галета - 50 грама
  • брашно - 50 грама
  • бира - 30 мл
  • сода - 1 щипка
  • черен пипер - 2 грама
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола, след което го накъсайте на малки парченца. Кипнете вода на котлона, посолете.

Изсипете вътре карфиола и варете около 5 минути. Извадете и отцедете.

В подходяща купа разбийте бирата с яйцата, брашното и содата.

Потапяйте късовете карфиол в панировката и след това в галетата. Пържете карфиола на маслена баня до хубав златист цвят.

Карфиолът пане с яйца и галета е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар