Начин на приготвяне
Пригответе захарния сироп в началото, защото трябва да се охлади, за да се залеят сладките.
Сипете в тенджера водата, ванилията и захарта, сложете на котлона да заврят. Намалете котлона и оставете сиропът да поври на тих огън - около 10 минути. Добавете 1-2 лъжички лимонов сок и оставете да изстине.
Смесете всички съставки в подходяща купа и постепенно замесете меко тесто. Не прекалявайте с брашно, защото сладките ще станат по-твърди.
Разделете тестото за сладки на две части, разточете на тънък лист. Нарежете го на ленти, а всяка лента навийте на охлюче.
Наредете охлювчетата върху тава с хартия за печене. Печете турските сладки в загрята на 170 градуса фурна до зачервяване. Още докато са горещи ги залейте със студения сироп.
Турските Сладки Чатал Татласъ са готови.
Вижте също как да си направите турско реване или любимата турска баклава.