Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Сиропирани турски сладки от грис

Сиропирани турски сладки от грис

Сиропирани турски сладки от грис
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч. (може и още малко)
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 броя (по 2 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сироп
  • вода - 2 ч.чаши
  • захар - 2 ч.чаши
  • шоколад - 100 грама (за пълнеж)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе сиропа за сладките. Сипете захарта и водата в малка тенджерка и ги сварете за 5 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер. Прибавете киселото мляко с бакпулвера, олиото, брашното и ванилията. Замесете меко тесто.

Нарежете шоколада на кубчета, а гриса сипете в купичка.

Откъсвайте топчета от тестото и леко ги сплесквайте. В средата на всяко сложете парче шоколад и отново оформете на топче. Оваляйте сладките в грис и ги наредете в намазнена тава.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете турските сладки до леко зачервяване.

Сиропирайте ги си охладения сироп.

Оставете сиропираните сладки да попият за една нощ в хладилника. Поръсете ги със зелен кокос (или каквото обичате).

Сиропираните турски сладки от грис са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: