Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Пържени сладки от грис

Пържени сладки от грис

MarianeMariane
Новак
6944
Пържени сладки от грис
Снимка: Sevinch Adil
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Чудесни за следобедна закуска пържени сладки с грис"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • грис - 175 г
  • масло - 1 с.л.
  • жълтъци - 3 бр. + 1 цяло яйце
  • лимони - 1 бр. кора
  • ром - 30 мл
  • стафиди - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме прясното мляко със захарта и кипваме на средно силен огън. Когато млякото заври, слагаме гриса, като бъркаме постоянно.

Разбъркваме до сгъстяване, след което оставяме на тих огън да ври още 10 минути. Сваляме сместа от котлона и добавяме маслото, жълтъците и яйцето, лимоновата кора, рома и стафидите.

Разбъркваме хубаво сместа и прехвърляме в широка тава, намазана с масло. Дебелината на сместа трябва да е около 1 см.

Когато се охлади, режем правилни квадратчета, ромбчета или други форми по избор и пържим сладките до златистожълто в загрято масло.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: