Начин на приготвяне
Тази разкошна шоколадова торта се прави с три блата. Продуктите, които съм посочила, са за един блат, така че трябва да ги утроите.
Смесете захарта и яйцата в купа, разбийте. Към тях прибавете прясното мляко, ванилията и олиото. Хубаво разбъркайте, за да се смесят всички продукти.
Добавете двата вида брашно и бакпулвера. Отново объркайте добре. Пригответе си тава за печене, поствете хартия за печене в нея. Сместа за блата изпечете за 15 минути на 180-градусова фурна.
Междувременно пригответе втория блат, после и третия.
Преминете към приготвяне на крема за тортата. Смесете течния шоколад и сметаната. Сипете рома при бадемовото брашно, объркайте хубаво и сипете при шоколадовата сметана. Разбъркайте.
Преминете към сглобяване на богатата торта. Разтворете 5-6 с.л. инстантно кафе в топла вода. Сложете първия блат, сиропирайте с кафето.
Намажете с 1/3 от шоколадовия крем, отгоре поръсете с натрошние бисквити и стафиди, които преди това се напоили с рома. Поставете втория блат. Направете същото като при първия.
Завършете с третия блат, сиропирайте. Намажете с крем отстрани и отгоре. Отстрани може да поръсите със смлени орехи или други ядки по желание.
Остана да разтопите натуралния шоколад на водна баня и да завършите с прекрасна украсата вашата богата шоколадова торта.