Пълнени чушки с бял сос

21/12/2020
"Познати и любими от детството та чак до днес пълнени чушки с бял сос"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 120
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Първо почистете чушките и ги оставете настрана. Загрейте олио в тиган и запържете настъргания морков и нарязания лук.

Добавете ориза и задушете докато придобие стъклен цвят. Прибавете и настърганите домати, овкусете със сол, пипер и риган.

Сипете чаена чаша гореща вода и оставете за кратко на котлона - оризът да я поеме.

Междувременно бъркайте, за да не загори. Плънката е готова и вече може да пристъпите към пълнене на чушките.

Наредете вече напълнените чушки в тава - ако има още плънка, може да я разпределите между тях. Отгоре залейте с 1-2 чаши вода и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

В тенджерка сипете брашното и киселото мляко, разбъркайте добре с тел и прибавете разбитото яйце.

След това налейте соса, който се е отделил при печене на чушките. Сосът трябва да ври до сгъстяване, като се разбърква непрекъснато.

Накрая се добавя лимоновият сок и чушките се поливат със соса. Поднасят се с пресен магданоз.

Пълнените чушки с бял сос са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар