Сполучливи джинджифилови сладки

17/11/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции20
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо89
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Кафявата захар се смила на пудра и се смесва с брашното, канелата и настъргания джинджифил.

2. Към сухата смес се слага маслото - меко, на стайна температура. Сипва се водата и медът и се замесва гладко тесто.

3. Тестото се оформя на топка, завива се с прозрачно домакинско фолио и се прибира в хладилник за 15-20 минути.

4. Кухненски плот се поръсва с брашно и върху него се разточва масленото тесто. Точилката се намазнява или натрива също с брашно, за да не залепва.

Изрязват се бисквити с предпочитана форма, като класическата за този тип сладки е форма на човечета.

5. Джинджифиловите сладки се подреждат на разстояние в две тави и се пекат за по 15-18 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Оставят се да изстинат, преди да се преместят в чиния или в кутия, тъй като докато са топли, могат да се начупят.

По желание джинджифиловите сладки се украсяват или декорират със разтопен шоколад или айсинг. Това е подходящо най-вече за коледните празници, за да придаде настроение и цвят.

Профи гастро форма за печене на сладки с цели 54 места-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Профи гастро форма за печене на сладки с цели 54 места
69.99 лв.
53.89 лв.
Виж ››

Стани майстор на сладките с тази професионална форма за сладки - с цели 54 места!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар