Шоколадов мока крем

Шоколадов мока крем
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Повече от един ден не може да стои този шоколадов мока крем вкъщи"

Необходими продукти

  • жълтъци - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • кафява захар - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • кафе - 2 ч.л. разтворимо
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кафе - за поръсване разтворимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците.

Смесваме нишестето с 1/2 ч.ч. прясно мляко.

Останалото мляко кипваме със захарта и добавяме, първо, жълтъците на тънка струйка, а след това и нишестето.

Бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона. Веднага добавяме какаото и разтворимото кафе.

Оставяме крема да изстине напълно.

Добавяме маслото и разбиваме с миксер за 1-2 минути.

Добавяме заквасената сметана, разбъркваме хубаво и сипваме в чашки, като пълним до половината.

Разбиваме сметаната с пудрата захар и сипваме по 1 лъжица във всяка чашка.

Прибираме шоколадовия крем в хладилника за поне един час.

Преди сервиране поръсваме шоколадовия мока крем с малко разтворимо кафе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: