Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците.
Смесваме нишестето с 1/2 ч.ч. прясно мляко.
Останалото мляко кипваме със захарта и добавяме, първо, жълтъците на тънка струйка, а след това и нишестето.
Бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона. Веднага добавяме какаото и разтворимото кафе.
Оставяме крема да изстине напълно.
Добавяме маслото и разбиваме с миксер за 1-2 минути.
Добавяме заквасената сметана, разбъркваме хубаво и сипваме в чашки, като пълним до половината.
Разбиваме сметаната с пудрата захар и сипваме по 1 лъжица във всяка чашка.
Прибираме шоколадовия крем в хладилника за поне един час.
Преди сервиране поръсваме шоколадовия мока крем с малко разтворимо кафе.