Шоколадов мус с черен шоколад

30/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо175
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипваме млякото.

Разбиваме жълтъците със захарта и ванилията за 2 минути. Наливаме към тях по малко от горещото мляко и продължаваме да разбиваме. Изсипваме сместа в тенджерка и варим при непрекъснато разбиване около 5 минути до сгъстяване.

Начупваме шоколада в горещата смес, бъркаме до пълното му разтопяване и отместваме от котлона. Отместваме и оставяме да се охлади напълно.

Разбиваме студената сметана, добавяме я към шоколадовата смес, сипваме и портокаловите корички, разбъркваме леко до хомогенизиране и прибираме в хладилника за 2-3 часа или повече.

Сипваме от студения шоколадов мус в чашки, нарязваме отгоре по малко бял шоколад за контраст.

Сервираме шоколадовия мус с черен шоколад.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар