Сполучлив безглутенов шоколадов крем

11/10/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта, докато се втечнят. Налейте при тях прясното мляко - топло, но не горещо, с разтопеният в него шоколад. Добавете ванилията и разбъркайте.

2. Поставете сместа на котлона при слаб огън, не повече от 80 градуса. Може да сварите крема и на водна баня, което е много по-добрият вариант, за да не се пресекат яйцата или пресготвят, тъй като това ще развали вкуса и вида на крема.

3. Варете кремчето - 8-10 минути на 80 градуса при непрестанно бъркане. Ще се сгъсти, но не очаквайте да придобие много плътна консистенция.

4. Разсипете вкусния шоколадов крем в малки купички и когато е почти изстинал, сложете по една безглутенова бисквита отгоре.

Изчакайте съвсем да изстине и приберете в хладилник за 3-4 часа хубаво да стегне.

По желание поръсете с разтопен черен шоколад, преди да сервирате.

Този безглутенов шоколадов крем е много нежен и ефирен, вкусът му също е прекрасен! Винаги може да решите да му добавите и царевично нишесте, ако го приготвяте за десерти или торти, при които се нуждаете да стане по-плътен.

Да ви е сладко!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар