Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Задушени свински джоланчета

Задушени свински джоланчета

Задушени свински джоланчета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2
"Подаряваме ви невероятната рецепта за задушени свински джоланчета - гарантираме 100-процентова наслада"

Необходими продукти

  • свински джоланчета - 2 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • сушени сини сливи - шепа
  • чесън - 8 бр. скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • розмарин
  • бяло вино - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте джоланите и ги сварете в тенджера под налягане за половин час. Извадете и поставете в тавичка за печене.

Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета. Сложете ги в тавичката, заедно с чесъна и сините сливи.

Налейте виното. Сложете подправките и един черпак от бульона.

Затворете с алуминиево фолио и задушете в загрята фурна на 170 градуса за 1 час.

Махнете фолиото и обърнете джоланите.

Полейте с малко от бульона.

Повтаряйте процедурата на всеки 15 минути до готовност на месото.

Извадете и сервирайте задушени свински джоланчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: