edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Боб по Хайдушки

Боб по Хайдушки

Боб по Хайдушки
Снимка: Веселина Константинова
24/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Бобът по Хайдушки е само за сериозни хора - кулинари и дегустатори, насладете му се"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • кърначета - 500 г
  • свинско месо - 300 г за готвене
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г мариновани
  • моркови - 1 бр.
  • паприкаш - 300 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • подправка за фасул - суха
  • телешки бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен печен боб измийте боба, покрийте го със студена вода и го заварете.

След като кипне, изхвърлете водата, изплакнете го под течаща вода и отново го върнете в съда за варене.

Налейте вода 2/3 над боба.

Добавете нарязаните на ситно лук и морков, сложете кубчето бульон.

Сварете го до готовност.

Овкусете го със сол и червен пипер, добавете сухата подправка.

Нарежете месото на малки кубчета и го сварете до готовност.

В тава за печене сложете кърначетата, нарязани на малки парчета.

Добавете месото, паприкаша и гъбите.

Изсипете фасула в тавата.

Разбъркайте до еднородност.

Запечете до кафеникав загар.

Боб по хайдушки - особено вкусен!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: