Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко. То не бива да бъде прекалено горещо, по-скоро приятно топло. В него разбъркайте маята. Оставете на страни за 10 минути.
В тава или друг удобен съд пресейте брашното. Направете кладенче и в него счукайте едно яйце. Добавете захарта и канелата.
Маслото разтопете на водна баня и също добавете в кладенчето от брашно. Размесете леко продуктите.
Започнете да добавяте и прясното мляко и омесете меко тесто.
Количеството брашно варира, тъй за да се получи меко и нелепкаво тесто, понякога се налага да се добави още от брашното.
Омесеното тесто оставете да втаса поне час.
След което го пренесете още веднъж.
Оформете 18 малки топчета. Подредете кифличките в тави за печене. Отгоре с нож направете дълбок кръст.
Изпечете топлите кифлички с кръст за около 20 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.