Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното. След това затоплете леко млякото. Разбийте захарта с яйцата.
Маята смесете с прясното мляко, супена лъжица брашно и супена лъжица захар. Оставете я на топло, за да шупне.
Направете кладенче в брашното. Изсипете вътре всички продукти заедно с есенцията.
Започнете да месите продължително. Полученото тесто прехвърлете в намазнен съд.
Завийте с кърпа, отгоре с одеяло и оставете в добре затоплена стая за час. След като удвои обема си, вземете тестото и го премесете още веднъж.
Набрашнете леко плота с брашно. С помощта на точилка разточете кръг тесто. Нарежете го на триъгълници. В широката им част сложете локум, което леко е раздърпано. Навийте кифличките. Наредете ги в намазнена и набрашнена тава.
Оставете кифличките да втасат още 30-тина минути. След това ги намажете с разбито яйце и посипете със захар.
Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. За да станат по-меки кифличките, можете да сложите купа с вода на дъното на фурната.
Лесните локумени кифлички са готови.