Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифли»Лесни локумени кифлички

Лесни локумени кифлички

МариянаМарияна
Новак
252k
Лесни локумени кифлички
Снимка: Марияна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
22
"Ако решите да приготвяте тази рецепта за локумени кифлички, задължително направете двойна доза - вкусът им е просто страхотен"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг пресято
  • яйца - 5 броя
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • масло - 1 ч.ч меко, краве /аз ползвам немско/
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • захар - за поръсване
  • локум - 2 кутийки /аз ползвам български/
  • есенция - 1 бр. лимонена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пресейте брашното. След това затоплете леко млякото. Разбийте захарта с яйцата.

Маята смесете с прясното мляко, супена лъжица брашно и супена лъжица захар. Оставете я на топло, за да шупне.

Направете кладенче в брашното. Изсипете вътре всички продукти заедно с есенцията.

Започнете да месите продължително. Полученото тесто прехвърлете в намазнен съд.

Завийте с кърпа, отгоре с одеяло и оставете в добре затоплена стая за час. След като удвои обема си, вземете тестото и го премесете още веднъж.

Набрашнете леко плота с брашно. С помощта на точилка разточете кръг тесто. Нарежете го на триъгълници. В широката им част сложете локум, което леко е раздърпано. Навийте кифличките. Наредете ги в намазнена и набрашнена тава.

Оставете кифличките да втасат още 30-тина минути. След това ги намажете с разбито яйце и посипете със захар.

Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност. За да станат по-меки кифличките, можете да сложите купа с вода на дъното на фурната.

Лесните локумени кифлички са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: