Начин на приготвяне
Взимаме маста, смесваме я с млякото, солта и постепенно добавяме брашното, като месим първо с лъжица, а след това и с ръка.
Разделяме на две готовото тесто и разточваме немного тънки листа, които нарязваме на квадрати със страна 7-8 см.
Във всеки квадрат слагаме по малко от плънката, която сме приготвили, като сме смесили и разбъркали добре продуктите за нея.
Кифличките печем в умерена фурна до готовност. След това ги вадим и пускаме за секунда във вряла вода - 500 мл, в който сме добавили 2 ванилии.
Къпаните кифлички слагаме да се отцедят, след което овалваме в пудра захар.
Хубаво е, ако може да оставите кифличките да починат 1-2 дни и тогава да ги поднесете.