edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Броколи с масло и чесън

Броколи с масло и чесън

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
24
1k
10
Броколи с масло и чесън
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции6
"И тъй като всички знаем колко много ползи за здравето имат броколите, тук ви предлагаме една лесна рецепта за вкусна и здравословна гарнитура с този зеленчук"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг нарязани на малки парченца, дръжките белени и тънко нарязани
  • масло - 4 с.л. (несолено)
  • чесън - 2 - 3 скилидка, нарязана много ситно
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • лют пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите в тиган в масло, задушени с чесън и люти чушки, са здравословна и вкусна гарнитура, богата на ценни витамини и минерали: истинско удоволствие.

Бърза и лесна рецепта с аромат на чеснови броколи.

Тази типично есенна гарнитура е идеална, за да служи като придружител на печени основни ястия от месо или риба.

За да приготвите броколите в тиган, първо трябва да започнете с почистване на броколите, които ще трябва да бъдат лишени от по-твърдото централно стъбло и листа.

Изрежете на малки розички, но не изхвърляйте стъблото. Нарежете го на филийки и след това всяка шайба наполовина.

Измийте зеленчуците и след това ги варете в обилно подсолена вода за около 10 минути.

След това отцедете броколите и оставете да се охладят.

В голям тиган леко запържете скилидките чесън с масло и лют пипер. След това добавете варените броколи и внимателно разбъркайте.

Гответе ги с капака на умерен огън, като често ги обръщате, за около 6-8 минути.

Подправете със сол и добавете щипка черен пипер, ако искате.

Броколите с масло и чесън са здравословна и вкусна гарнитура, богата на ценни витамини и минерали.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: