edin.bg»Рецепти»Гарнитури»Броколи с масло и чесън

Броколи с масло и чесън

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
361k36
Броколи с масло и чесън
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
08/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"И тъй като всички знаем колко много ползи за здравето имат броколите, тук ви предлагаме една лесна рецепта за вкусна и здравословна гарнитура с този зеленчук"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 кг нарязани на малки парченца, дръжките белени и тънко нарязани
  • масло - 4 с.л. (несолено)
  • чесън - 2 - 3 скилидка, нарязана много ситно
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - прясно смлян
  • лют пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите в тиган в масло, задушени с чесън и люти чушки, са здравословна и вкусна гарнитура, богата на ценни витамини и минерали: истинско удоволствие.

Бърза и лесна рецепта с аромат на чеснови броколи.

Тази типично есенна гарнитура е идеална, за да служи като придружител на печени основни ястия от месо или риба.

За да приготвите броколите в тиган, първо трябва да започнете с почистване на броколите, които ще трябва да бъдат лишени от по-твърдото централно стъбло и листа.

Изрежете на малки розички, но не изхвърляйте стъблото. Нарежете го на филийки и след това всяка шайба наполовина.

Измийте зеленчуците и след това ги варете в обилно подсолена вода за около 10 минути.

След това отцедете броколите и оставете да се охладят.

В голям тиган леко запържете скилидките чесън с масло и лют пипер. След това добавете варените броколи и внимателно разбъркайте.

Гответе ги с капака на умерен огън, като често ги обръщате, за около 6-8 минути.

Подправете със сол и добавете щипка черен пипер, ако искате.

Броколите с масло и чесън са здравословна и вкусна гарнитура, богата на ценни витамини и минерали.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: