Свинска супа от джолан

Свинска супа от джолан
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
09/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
"Добавете към вкусната свинска супичка счукан чесън, люто и оцет по желание. Добър апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете джолана в тенджера под налягане за половин час с щипка сол. Извадете и накъсайте на малки парчета.

Нарежете на дребно лука и моркова, а картофа на кубчета. В тенджера сложете 3 с.л олио и задушете зеленчуците. Налейте вода и добавете поправките, месото, целината( цяла) и фидето. Варете 10 минути.

Направете застройката, като разбиете в купа брашното, киселото мляко и жълтъка. Вземете черпак от супата и сложете в застройката.

Вземете втори и така, докато температурите се уеднаквят. Излейте цялата застройка в свинската супа.

Сложете на котлона, колкото да заври и изключете. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

* Към супата може да добавите счукан чесън, люто и оцет по желание.

Свинската супа от джолан е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: