Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Задушени тиквички с масло

Задушени тиквички с масло

IvelinaIvelina
Новак
392k46
Задушени тиквички с масло
Снимка: Ivelina
1 / 2
11/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
8 мин.
Порции
4
"Ароматни и много вкусни задушени тиквички, които може да поднесете като основно или гарнитура"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 средни нарязани
  • масло - 1 с.л.
  • чесън 1 с.л. смлян (3 скилидки)
  • сол
  • черен пипер - пресен смлян
  • пармезан - 1/4 ч.ч. прясно настърган или пекорино
  • лимонов сок - пресен или оцет от червено вино, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сотирани тиквички са бърза, лесна и здравословна гарнитура или леко зеленчуково ястие. Вкусно е. Обичам тази версия с тиквички, приготвени с чесън и масло. Необходими са ви само пет минути време за готвене и е време за ядене! Преминете към задушени тиквички с масло и приготвянето му.

Има много начини за приготвяне на тиквички, но най-бързият е да се изпържат или да се задуши в тиган на котлона. Чрез приготвяне на тиквички по този начин те се зачервяват отвън и стават нежни отвътре.

Тиквички на тиган често приготвяме лятото и ги обичаме, когато тиквичките се готвят в малко масло. Маслото придава орехов вкус и помага на тиквичките да покафенеят.

Аз също обичам да добавям супена лъжица смлян чесън в тигана, защото маслото и чесънът просто са създадени да се комбинират заедно, нали?

Номерът за сотиране на тиквички не е да ги препечете. Преварените тиквички стават кашисти.

Моите най-добри съвети за пържени тиквички!

Използвайте широк голям тиган, за да се разстелят на един ред и да имат шанса да покафенеят едновременно. Това се отнася за готвене на повечето зеленчуци на котлона. Използваме един и същи съвет, когато готвим гъби - като разстиламе зеленчуците на един слой, те се зачервяват апетитно вместо да се овлажнят и омекнат.

Не белете тиквичките. Обелените тиквички се превръщат в кашисти и нямат хрупкавост.

Не солете тиквички в началото на готвенето. Солта изтегля вода от тиквичките. Това ще ги направи по-малко хрупкави, когато се сготвят. Тъй като солта прави нещата да овкусят добре, аз я използвам, но предпочитам да соля към края.

Сотираните тиквички имат много възможни варианти на рецепти.

От вас зависи как ще нарежете тиквичките. Можете да нарежете тиквичките на кръгчета, да ги нарежете на половин луни или да нарежете на кубчета

Разтопете маслото в широк тиган на средно силен огън. Добавете тиквичките и чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато тиквичките покафенеят на места и омекнат - 3 до 5 минути.

Подправете с щипка сол и черен пипер. Разбъркайте лука и сиренето, ако използвате. Сервирайте веднага с шприц лимонов сок.

Направете ги със сирене, като добавите малко настърган пармезан или друг вид сирене непосредствено преди сервиране.

Обичаме комбинацията от чесън и масло, но можете да използвате и други подправки.

Опитайте италианска подправка, смес от подправки Заатар и други смес от индийски подправки като къри на прах или чили на прах.

Добавете малко с препечени филирани бадеми или кедрови ядки.

Хвърлете нарязани домати с тиквичките и гответе, докато тиквичките станат хрупкави и доматите се сготвят малко и пуснат част от соковете си.

Добавете още протеини, като добавите варени или консервирани зърна - бял боб, нахут и черен боб биха били отлични. Възможностите са много - изберете и пригответе както ви допадат.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: