Edin.bg»Рецепти»Баница»Намачкана баница с майонеза

Намачкана баница с майонеза

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k140
Намачкана баница с майонеза
Снимка: Аника Войт
5 / 5
30/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ако търсите тайната съставка за най-вкусната баница, със сигурност ще я откриете в тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • сирене - 400 г
  • за заливката
  • майонеза - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварителната подготовка за намачканата баница с майонеза е в два етапа.

Първо, в купа натрошете цялото количество сирене. И второ, в отделна дълбока купа разбъркайте продуктите за заливката.

Яйцата разбийте с вилица, добавете майонезата и брашното. Към места се прибавя предварително обърканото кисело мляко със солта и содата за хляб.

Следва сглобяването на нашата баница с майонеза.

Вземете един по един листите от корите и ги смачкайте на топки. С тези топки подредете дъното на тавата за баницата.

Трябва да запълните цялата тава средно гъсто. Отгоре разпръснете натрошеното сирене. На финала залейте отгоре с яйцето-млечната смес.

Печете пухкавата баница в предварително зарята фурна на 180 градуса до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Корите остават сухи /вътре/тук-там,както са на топки. Може би трябва да се топят добре преди да се редят и е добре да се увеличат течните съставки.
08.11.2023 07:20
1