Начин на приготвяне
Нежен шоколадов крем с авокадо и банан - вкусен и здравословен десерт.
Настържете на фино ренде черния шоколад. Ако разполагате с подходящ уред, може и да го смелите почти на прах. Целта е разтапянето му да е по-бързо и лесно, без да трябва да се нагрява много.
Сложете маслото при шоколада и загрейте за по-малко от минута на слаб огън, като разбърквате докато се втечни и хомогенизира с маслото.
Сипете шоколада в блендер или ако ще процедирате с пасатор, просто го оставете в съда, който е.
Нарежете вътре банана и авокадото. Сипете меда, млякото и щипка сол и пюрирайте до желаната от вас гладкост.
Разпределете нежният шоколадов крем в чашки и приберете в хладилник, за да стегне и се охлади преди сервиране.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусен шоколадов крем или този бананов пудинг.