Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците.
Разбийте жълтъците с половината от захарта на водна баня. Кремът трябва да побелее и сгъсти. Махнете от котлона.
Разбийте белтъците на сняг с останалата захар. Смесете белтъците, жълтъците и маскарпонето, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.
Заделете крема.
Отворете консервата, извадете и изцедете ананаса. Отделете сока в паничка.
Вземете форма за торта с падащо дъно и наредете ред бишкоти, като потапяте всяка една в сока от ананас. Сложете половината крем. Ред ананас, нарязан на парчета, поръсете с кокосови стърготини и фъстъчен крокан.
Отново сложете ред бишкоти, напоени в сока от ананас и измажете бишкотената торта с останалия крем.
Декорирайте лесната кокосова торта по желание с ананас, кокос и крокан.
Оставете в хладилника за 1 нощ да стегне. Извадете и сервирайте бързата кокосова торта с лесен крем.
Източник: Люси Евтимова