Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Класически стерилизирани краставички

Класически стерилизирани краставички

НикиНики
Новак
13363k
Класически стерилизирани краставички
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
1
"Никога не са излишни едни 30 буркана с кисели краставички за зимата"

Необходими продукти

  • Марината за 1 буркан
  • оцет - 50 мл.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 листа/сух
  • черен пипер - 6 зърна
  • лук - 3 резенчета
  • копър
  • корнишони - колкото побере буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме корнишоните.

Поставяме в буркана, резенчетата лук, черния пипер, дафиновия лист, солта, захарта и оцета.

Прибавяме корнишоните, като не е нужно да се тъпче бурканът.

Добавяме копъра. Доливаме вода до ръба на буркана!

Затваряме хубаво с капачките и стерилизираме маринованите краставички за около 6-7 минути.

Изваждаме бурканите с класически стерилизирани краставички и ги нареждаме с капачките надолу.

Стоят така, докато се охладят.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: