Начин на приготвяне
Почистете и измийте лука и чесъна. Нарежете ги на много ситно или използвайте ренде или кухненски робот.
Добавете зеленчуците към каймата.
Сухарите натрошете на трохи и ги разбъркайте с млякото. Към получената каша добавете и горчицата.
Тази смес добавете към каймата. Подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте много добре.
Оформете страхотните кюфтета с леко навлажнени ръце. Приберете ги в хладилника поне за час. Нека каймата се стегне от студеното.
Загрейте скарата. Изпечете телешките кюфтета от двете страни до готовност.
Преди това може леко да ги омазните с олио, за да не ви залепнат.
Сочните телешки кюфтенца на скара са чудесно допълнение към всяка студена бира!