Меки ореховки от баба

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Меки ореховки от баба
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25
"Домашните ореховки на баба - вкус, който трудно бихте могли да замените с каквито и да е други сладки"

Необходими продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си предварително в купа смените орехи заедно с брашното и едно пакетче ванилия. Разбъркайте сместа добре.

Вземете друга дълбока суха купа и в нея разбийте белтъците заедно със захарта. Бъркайте задължително с миксер. Първо на ниска степен, след минута и на максимална.

След около 5-6 минути разбиване, ще се получи гъста кремообразна смес.

Към тази смес, постепенно лъжица по лъжица, добавете и сухата. Вече бъркайте много леко и се старайте да не спада обема на белтъците.

Следва оформянето на домашните ореховки. Ако имате шприц за сладки, използвайте него, ако не, може да направите и малки топчета с ръка и леко да ги притиснете.

Печем меките ореховки от баба в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.

Страхотни меки сладки за следобедно кафе!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, с каква трайност са ореховките, дали ще издържат до празниците ако ги направя днес /утре?
20.12.2023 12:03
1
1
Покажи всички подкоментари