Начин на приготвяне
Пригответе си предварително в купа смените орехи заедно с брашното и едно пакетче ванилия. Разбъркайте сместа добре.
Вземете друга дълбока суха купа и в нея разбийте белтъците заедно със захарта. Бъркайте задължително с миксер. Първо на ниска степен, след минута и на максимална.
След около 5-6 минути разбиване, ще се получи гъста кремообразна смес.
Към тази смес, постепенно лъжица по лъжица, добавете и сухата. Вече бъркайте много леко и се старайте да не спада обема на белтъците.
Следва оформянето на домашните ореховки. Ако имате шприц за сладки, използвайте него, ако не, може да направите и малки топчета с ръка и леко да ги притиснете.
Печем меките ореховки от баба в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути.
Страхотни меки сладки за следобедно кафе!
Коментари