Аджика

ТттТтт
Новак
1
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Аджика - различна разядка или дип, която може да хапвате на филийка или като добавка към основно ястие"

Необходими продукти

  • български пипер - 1 бр.
  • домати - 3 кг
  • ябълки - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • магданоз - 200 г + копър
  • черен пипер
  • чили - 1 бр.
  • чесън - 8 скилидки
  • растително масло - 300 мл
  • оцет - 2 с.л. 9%
  • черен пипер
  • червен пипер
  • морска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази аджика ви трябват домати, чушки, ябълки и моркови, старателно измити, почистени от семена и семена, отстранени ядрото и нарязани на малки парченца.

След това всички съставки се смилат няколко пъти чрез месомелачка.

След това добавете оцета, солта, растителното масло и гответе за бавен огън, в продължение на два часа, като се разбърква от време на време.

Накрая добавете подправките и оставете аджиката да се охлади.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: