Сурова шоколадова веган торта

29/06/2020
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо130
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • орехи - 1 ч.ч.
  • бадеми - 100 г
  • фурми - 15 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • какаови зърна - 3 бр.
  • какаово масло - 1 ч.л разтопено
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г натурален
  • За крема
  • авокадо - 2 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г - черен
  • сироп от агаве - 3 с.л.
  • За украса
  • крокан - 1 с.л.
  • захарни перли - 8 бр.
  • какао на прах - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна шоколадова торта сипваме орехите, бадемите и какаовите зърна в блендер и смиламе за 2 минути.

Добавяме останалите продукти за шоколадовия блат и смиламе за още 2-3 минути.

Накрая добавяме разтопения шоколад и размачкваме с ръце.

Сипваме сместа в ринг, поставен в чиния и оформяме блат.

Разтопяваме шоколада за крема, добавяме авокадото, сиропа от агаве, какаото и пасираме до гладка смес.

Намазваме крема отгоре и около блата. Заглаждаме и украсяваме с крокан и перли.

Поръсваме с какао и прибираме веган тортата на студено за 2-3 часа.

Нашата сурова шоколдова веган торта е готова да бъде разрязана и изядена.

Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална форма за торта (кекс) с падащо дъно
19.60 лв.
Виж ››

За майсторите - практична метална форма за торта или кекс, която всички сладкари трябва да имат под ръка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар