Пилешки филенца със сметана и топено сирене

18/06/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото месо и го нарежете на пържоли с остър нож. Посолете и поръсете с черен пипер от двете страни.

В тиган разтопете кравето масло и запечатайте пържолите. Извадете и поставете в тавичка за печене. В същия тиган налейте бялото вино.

Изчакайте 5 минути и добавете сметаната и малко сол. Щом заври, изключете и сложете соса при пържолите.

Нарежете топеното сирене, сложете кашкавала и разбъркайте. Поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете до готовност.

Преди сервиране, поръсете запеканката с пресен магданоз.

Пилешките филенца със сметана и топено сирене са готови.

Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционна емайлирана квадратна тава 38 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар