Edin.bg»Рецепти»Паста»Макарони с пилешки филенца

Макарони с пилешки филенца

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки филенца - 200 г на кубчета
  • макарони - 400 г спирали
  • моркови - 2 средни
  • целина - 1 малка глава
  • гъби - 200 г пресни
  • грах - 150 г, замразен
  • лук - 1 глава, кромид
  • зеленчуков бульон - 200 мл
  • кетчуп - 3 с.л.
  • сметана - 150 мл
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филенцата изпържете в 3 с.л. горещо олио по 7 мин. от всяка страна, поръсете ги с черен пипер и сол, извадете ги и ги сложете на топло място.

Долейте останалото олио в тигана и изпържете в него за 3-4 мин. нарязаните на кубчета целина, моркови и лук и разрязаните на четвъртинки гъби, добавете граха, залейте с бульона и след като кипне, варете 7-8 мин.

Сварете макароните в подсолена вода според указанието на опаковката, отцедете ги, смесете ги с кетчупа и сметаната, загрейте ги за кратко на котлона, подправете ги със сол и черен пипер и ги разбъркайте със зеленчуците.

Разпределете макароните по чиниите, а върху тях сложете нарязаните топли пилешки филенца.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: