Начин на приготвяне
За този диетичен солен кекс разбиваме яйцата, настъргваме вътре моцарелата и нарязваме топеното сирене на дребно.
Разбъркваме и изсипваме част от сместа в малка правоъгълна формичка, покрита с хартия за печене, намазана с половината от олиото.
Печем на 200 градуса 7-8 минути, докато сместа леко се стегне и не е течна.
Смесваме изварата с цеденото мляко, солта и останалата част от олиото.
Разпределяме тази плънка върху полуготовата яйчена кора, заравняваме и отгоре изсипваме останалата яйчена смес.
Запичаме кето баницата за 20 минути до златисто.
Оставяме баницата без кори и брашно за поне 4-5 часа да се стегне и след това нарязваме на парчета и сервираме.