Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пилешки филенца на фурна

Крехки пилешки филенца на фурна

Крехки пилешки филенца на фурна
Снимка: Мария Божилова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Неделните вечери са за споделени мигове с близките в компанията на крехки пилешки филенца и бяло вино"

Необходими продукти

  • пилешки филета - 600 г
  • портокал - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • топено сирене - 120 г
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разтопява за 5 Мин.

Портокалът се изцежда и портокаловият сок се прибавя към топлия мед.

Разбърква се много добре.

Прибавя се горчицата при продължително бъркане, за да не се пресече.

Прибавя се виното, черният пипер и сол.

Вари се 5 Мин.

Пилешкото филе се измива много добре и се нарязва на филенца.

Слагат се в тава с капак и се заливат с топлата маринатата.

Заливат се с олио.

Пече се под капак 40 мин на 220 градуса.

Топеното сирене се нарязва на кръгчета и се нарежда върху филенца.

Крехки пилешки филенца на фурна се 10 мин на 180 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: