Пълнени чушки с бял сос на фурна

07/06/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме каймата с джоджена, черния пипер, чубрицата и солта.

В загрято олио задушаваме нарязания на ситно лук, добавяме измития ориз и бъркаме.

Прибавяме каймата и отново бъркаме, така че да стане на трохи.

Настъргваме домата и него добавяме, както и червен пипер.

Сипваме вода да покрие сместа и оставяме, докато се поеме от ориза.

Почистваме чушките от семките, като режем капаче, което оставяме настрана.

Пълним ги с тази смес, нареждаме чушките с кайма в дълбока тавичка и слагаме 2-3 ч.ч. разтворен бульон.

Поставяме в умерена фурна и печем до готовност.

Изваждаме чушките и оставяме бульона, за да го ползваме за соса.

Приготвяме застройка с яйцето и киселото мляко по следния начин.

Разбъркваме киселото мляко с яйцето, като добавяме малко от топлия бульон.

Тази смес добавяме в тенджерата с останалия бульон, разбъркваме да не се пресече яйцето и затопляме да клокне.

Поднасяме, като поставяме пълнените чушки в чиния и поливаме с приготвения бял сос.

Пълнени чушки с бял сос на фурна - сервираме с полезен хляб.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар