Палачинкова Торта с Маскарпоне

06/06/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо569
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се добавят олиото, захарта, солта, прясното мляко и брашното. Сместа се разбърква до хомогенност. Оцветява се с боята.

От сместа се изпичат 12-13 бр. червени палачинки с размер 24 сантиметра. След като изстинат, се изрязват с размер 20 сантиметра. Изрезките се запазват за украса на тортата.

Течната сметана се разбива до плътност.

Маскарпонето се смесва с крема сиренето и пудрата захар. Разбърква се и се ароматизира с ванилията.

В подвижен ринг се нарежда тортата - палачинка, 2 с. л. крем, палачинка, крем и така до изчерпване на продуктите. От крема трябва да остане малко за измазване на борда на палачинковата торта.

Тортата престоява няколко часа в хладилника. Освобождава се от ринга и се измазва с отделения крем.

От изрезките на палачинките се оформят розички, с които се украсява тортата с маскарпоне. Поръсва се със захарни перли и се гарнира с ягоди Палачинковата Торта с Маскарпоне.

Да ви е сладко!

Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Комплект пош и форми за шприц 26 части в кутия
30.00 лв.
Виж ››

Потопете се в света на сладкарството с този невероятен комплект от пош и форми за шприц, които ще ви помогнат да приготвите невероятни сладки изделия за близки и гости. Удобна кутия за съхранение и безброй варианти за декорация с комплекта от пош и форми за шприц.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар