edin.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тиганици»Класически тиганички от Баба

Класически тиганички от Баба

Класически тиганички от Баба
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
31/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции10
"Всичко, което е направено от бабините ръце е вкусно - затова какво ще кажете за едни класически тиганички от Баба?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата и разбиваме добре. В киселото мляко гасим содата и го добавяме към яйцата.

Добавяме солта, а след това и брашното и разбъркваме добре.

Получаваме къста каша, която е по-гъста от палачинковата смес.

При желание можем да се добавим натрошено сирене, а можем и след това да консумираме с тиганичките.

Поставяме си тигана с олиото и пържим в сгорещена мазнина от двете страни докато добият златист цвят.

Пърженето става, като изсипваме с помощта на лъжица и леко разстиламе.

Готовите тиганички поставяме на домакинска хартия.

Консумираме по желание със сирене или сладко.

Класическите тиганички от Баба са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest